Trolsk: Ljuslyktor, halvädelstenar & aromaterapi


Frankincense Eterisk Olja EKO 10 ml Aromaterapi (LifeBlossom)

198 kr

Eterisk aromaolja i doften frankincense.
100 % ekologisk utan tillsatser från varumärket Lifeblossom.
Parfymnot: Bas-Mellan. 10 ml.

En frisk citrusdoftande, hartsartad och träaktig doft. Frankincense är en av de äldsta kända doftämnena och fanns omtalad i skrifter redan i det forna Egypten. I bibeln kallar man frankicense rökelse och var tillsammans med guld (gurkmeja?) och myrra de tre vise männens gåvor till jesubarnet.

Idag är frankincense en populär eterisk olja inom aromaterapi. Den är renade, stressdämpande och sägs under meditation kunna frambringa mystiska sinnestillstånd.

Oljan är även en populär huvårdsolja med sammandragande effekter. Den är regenerande som stimulerar nybildning av celler och sägs minska uppkomsten av ärr och hudbristningar. Rekommenderas för torr, åldrande hud.

Egenskaper: Antiinflammatorisk, antiseptisk, gasdrivande, lugnande, matsmältningsbefrämjande, menstruationsstärkande, sammandragande, slemlösande, stimulerar tillväxt av nya hudceller, stärkande och urindrivande.

Kombinera gärna med Citrus-, krydd-, trä- och blomoljor sombergamott, geranium, grapefrukt, neroli, sandelträ och svartpeppar samt basilika, muskatellsalvia, patchouli, rosmarin och vetiver.

Ska aldrig appliceras direkt på huden. Blanda några droppar eterisk olja i en vegetabilisk olja (mandelolja, kokosolja, ricinolja) innan användning.
Kom ihåg att några droppar räcker lång väg!

Använd gärna din aromaolja tillsammans med något av våra tillbehör.
Hos Trolsk.se hittar du handgjorda dofthängen och aroma stenar, ett stort utbud av aromalampor och doftstickor samt ett noggrant utvalt utbud av vegetabiliska basoljor.